Væggelusen er blevet meget almindelig i danske hjem. De seneste år er tilfælde af væggelus steget voldsomt.
Væggelusen er en tæge, der lever af blod. Den kan blive op til 8 mm. lang, cirka som svovlet på en tændstik. Farven er rødbrun og den er lyssky og sidder om dagen i revner og sprækker. Den kommer frem om aftenen og natten, hvor den opsøger bytte(Red.: mennesker). De går sandsynligvis efter varmen. Udviklingen går over 5 stadier, hvor den skifter hud. Den kræver et måltid blod mellem hver stadie.
Det tager fra 2 måneder til 1 år fra æg til voksen væggelus. Den voksne væggelus kan klare sig op til et år uden blod. Den lægger 4-5 æg om dagen og lægger op til 200 stk. Ved temperaturer under 10 grader lægges ingen æg. Den lever ofte i og omkring sengen (især ved hovedgærdet), bag billeder, plakater og ved søm på madrassen. Man kan ofte se dens ekskrementer under sengen eller under madrassen på lamellerne. De ligner små sorte prikker. Et større angreb er oftest forbundet med en ubehagelig lugt.
Det er ikke alle som bliver bidt. Faktisk er det mest kvinder og børn. Dens stik giver kløen og udslæt. Den samme kan stikke flere gange og stikkene kan forekomme overalt på kroppen. Der kan være små blodpletter på lagnet om morgenen. Det er tegn på, at der er væggelus på færde.
Væggelus spredes ved bo, have, bagage og tøj m.m. Efter ferie på hotelophold er det en god idé at undersøge tøj og bagage for væggelus, da de ofte kommer ind i boligen sådan.
Overlad bekæmpelse af væggelus til fagfolk
Bekæmpelse af væggelus bør overlades til fagfolk, da de let breder sig i ejendommen via rørgennemføringer, revner og sprækker. Derfor bør der foretages en samlet bekæmpelse, så problemet ikke spredes i ejendommen.
Københavns Skadedyrsservice er førende i bekæmpelse af væggelus samt andre skadedyr. Kontakt os for bekæmpelse og gratis rådgivning. Vi bruger altid godkendte produkter, godkendt af Miljøstyrelsen til bekæmpelse af skadedyr.
Telefon ved tilkald: 32 52 19 37